Projectmanagement

Werken aan vernieuwing en verbetering is leuk voor iedereen binnen een organisatie.

Helaas blijkt bovenstaande visie niet altijd de praktijk en dat vind ik jammer. Project management is een belangrijk element van goede bedrijfsvoering. Het zorgt in een afgebakende organisatie dat er gewerkt kan worden aan nieuwe diensten, verbeteringen, veranderingen of andere doelstellingen. Door het project duidelijk af te bakenen en te organiseren geeft het niet alleen het meeste kans op succes, maar ook de minste onrust in de rest van de organisatie. En het kan echt leuk zijn om gezamenlijk te werken aan vernieuwingen en verbeteringen.

Successen door het afbakenen van projecten

Doelstellingen kunnen door gedegen projectmanagement in een gecontroleerde omgeving worden gerealiseerd.
Door de stapsgewijze aanpak is er continu inzicht in de planning en verbeteringen. Er worden gedurende het project al kleinere en grotere successen behaald. Hierdoor hebben niet alleen directies en management zicht op veranderingen en verbeteringen, maar ook de medewerkers. Dit geeft energie in de organisatie. Daarnaast geeft de stapsgewijze aanpak een garantie voor een vloeiende overgang naar de laatste fase van een project, namelijk de borging van het eindresultaat.

Stapsgewijze aanpak leidt tot inzicht en tussentijdse successen en brengt positieve energie

Als projectmanager help ik u, uw projecten te stroomlijnen en zorg ik dat het gewenste resultaat bereikt wordt. Hierbij maak ik gebruik van mijn prince2 projectmanagement opleiding. Projecten die mij raken zijn projecten die dicht bij de uitvoering liggen met een middellange trajectduur (6-9 maanden) en ‘start-ups’ (opstarten nieuwe teams of diensten).
Kernwoorden:

  • Projectplan als basis (inclusief business case bij nieuwe diensten)
  • Heldere en duidelijke communicatie
  • Zorgvuldig
  • Mensgericht
  • Resultaatgericht
  • Zorgvuldige overdracht